Thesaret e humbura dhe rrënojat e lashta të shkatërruara nga Shteti Islamik

Nga A2 CNN
7 Maj 2023, 17:51 | Fotolajme

Instituti i Artit në Angli, "Courtauld", ka përfunduar një projekt 5-vjeçar për të ekspozuar një koleksion të rrallë fotografish. Duke punuar me 14.000 vullnetarë, Instituti arriti të digjitalizonte më shumë se 1 milion imazhe. Në këtë projekt madhor, një kolazh shumë interesant është konsideruar ai i fotografit britanik të shekullit të 20-të, Anthony Kersting, i cili dokumentoi disa imazhe unike nga ekspedita e tij në Lindjen e Mesme, gjatë viteve 1944-1946.

Fotogaleria e mësipërme e Anthony Kersting, paraqet disa xhevahire mahnitëse arkitekturore në Irak, shumica prej të cilave fatkeqësisht u shkatërruan nga Shteti Islamik.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024