Jeta në “çatinë” e botës përmes fotografive

Nga A2 CNN
25 Prill 2023, 13:21 | Fotolajme

Ny-Ålesund në Svalbard të Norvegjisë është një vendbanim i futur thellë në Rrethin Arktik, rreth 1100 kilometra larg Polit të Veriut. Aty banojnë gjithsej 35 persona përgjatë gjithë vitit, por në verë numri i popullsisë rritet deri në 100, pasi shkencëtarët fluturojnë nga e gjithë bota për të punuar aty. Jeta në atë qytezë përqendrohet rreth saunave, slitave me qen dhe festat e përjavshme.

Shfletoni galerinë e realizuar nga Lisi Niesner (Reuters) për të mësuar më shumë rreth asaj që ndodh në qendrën kërkimore më veriore në planet.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani