Sondazh: Cilat janë faktorët më të rëndësishëm për zhvillimin e një fëmije?
  • Edukimi shkollor 11%
  • Kujdesi familjar 84%
  • Ndikimi i shoqërisë 5%

Zbulimi në Ulpianë, ekspedita zbulon gjurmë mbi Dardaninë e kohës së Justinianit

Nga A2 CNN
16 Gusht 2023, 14:35 | Aktualitet

Arkeologët në Kosovë të udhëhequr nga prof. Arben Hajdari, prof. Christophe Goddard dhe Milot Berisha, gjatë gërmimeve në Ulpianë, po gjejnë evidenca të rëndësishme, që hedhin dritë mbi dardanët dhe Dardaninë e kohës së Justinianit, perandorit po me origjinë dardane. Gërmimet dhe krahasimet në Ulpiana deri më tani kanë treguar një histori tejet interesante. Për këtë kemi sot të ftuar në Ditar, Ilir Culaj nga Departamenti i Anteopologjisë në Universitetin e Prishtinës. Ai së bashku me një ekip kanë qenë Ulpianën Antike.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi