Sondazh: A duhet prindërit të publikojnë fotot e fëmijëve në rrjetet sociale?
  • Po 8%
  • Jo 92%

Si të veproni që të zgjasni sa më shumë aromën e parfumit tuaj

Nga A2 CNN
26 Tetor 2023, 17:25 | Lifestyle

Si të veproni që të zgjasni sa më shumë aromën e

Parfumi është një produkt më vete bukurie. Shumë gra mund të mos kujdesen për lëkurën e tyre aq sa duhet. Ndoshta nuk bëjnë grimin perfekt, por është pak, po e sigurt që kurrë nuk largohen nga shtëpia pa parfum.

Nëse jeni një prej tyre, sigurisht që do t’ju shqetësojnë disa pyetje themelore: Në cilat zona duhet të spërkatni parfumin tuaj? Si të zgjasni kohëzgjatjen e erës së saj? Çfarë gabimesh duhet shmangur?

Spërkatni parfumin në vende strategjike

Coco Chanel ka këshilluar që të vendosim parfum në të gjitha vendet ku duam të puthemi. Dhe kjo është një këshillë vërtet e mirë. Spërkateni parfumin në një distancë prej 10 deri në 20 cm nga lëkura, në çdo pikë pulsi të trupit tuaj: nxehtësia e emetuar prej tij do të dhjetëfishojë përhapjen e aromës.

Përqendrohuni në variacionet e parfumit tuaj të preferuar

Shumë kompani e plotësojnë aromën me sapunin përkatës, locion trupi, hidratues, parfum flokësh dhe madje edhe deodorant. Në këtë mënyrë ju rritni intensitetin dhe kohëzgjatjen e parfumit tuaj.

Mos e fërkoni parfumin tuaj

Refleksi i parë kur provojmë një parfum është ta spërkasim në kyçet e dorës dhe më pas t’i fërkojmë së bashku për të përhapur aromën. Mirëpo, ky është një veprim shumë i gabuar. Fërkimi ngroh lëkurën, e cila prodhon enzima natyrale që modifikojnë evolucionin e aromës.

Ditari A2 CNN