Bukuritë e fshehura të Arabisë Saudite. Dy zhytësit eksplorojnë shkëmbinjtë e provincës Jazan

Nga A2 CNN
27 Mars 2024, 08:32 | Lifestyle
Bukuritë e fshehura të Arabisë Saudite. Dy zhytësit

Zhytësi amerikan David Colturi dhe ai rumun Catalin Preda eksploruan peizazhin e bukur piktoresk të thyer të provincës jugperëndimore Jazan të Arabisë Saudite, në një kërkim për pika të reja zhytjeje.

Colturi thotë se gjithçka ishte emocionuese që nga hyrja në Vadis, ngjitja, ujëvarat me ujë të freskët, duke mbetur për të një “kujtim i paharrueshëm”.

Preda dhe Colturi u zhytën nga shkëmbinjtë piktoresk të provincës Jazan, nga lartësitë prej rreth 20 metrash, duke u siguruar që pikat e tyre të rënies të përmbajnë të paktën 4 metra thellësi uji, për të lejuar zhytje të sigurt nga ato lartësi.

Edhe për Catailin Preda kjo ishte një aventurë e jashtëzakonshme. Ai thotë se ishte e bukur të shihje madhështinë dhe natyrën e veçantë të atyre pikave të veçanta. Për të, ishte thjesht e pabesueshme të ishe pjesë e saj.

Seria Botërore 2024 e zhytjes do të fillojë në fund të majit, ku do të nisë në Greqi, përpara se të përfundojë kalendarin e tetë vendeve në Australi, në nëntor.

Preda është dy herë fitues i vendit të tretë në Serinë Botërore.

A2 CNN Livestream

Dita jonë