Sondazh: Nëse i afërmi juaj e ka ditëlindjen në 29 shkurt, kur e uroni?
  • 28 shkurt 33%
  • 1 mars 33%
  • Nuk e uroj 33%

Metoda “CWC” është mënyra më e mirë për të larë flokët

Nga A2 CNN
24 Nëntor 2023, 22:42 | Lifestyle

Metoda “CWC” është mënyra më e mirë

Ndoshta mënyra e larjes së flokëve është ajo që ndjekim shumica prej nesh: fillimisht përdorni shampon dhe më pas përfundoni procesin duke aplikuar balsam. Një praktikë që padyshim është absolutisht e saktë. Në fakt, nuk duhet të anashkaloni asnjëherë hapin e balsamit, sepse ai shërben për butësinë dhe elasticitetin e flokëve, duke parandaluar tharjen.

Megjithatë, sado e çuditshme të duket, një metodë e re, CWC, rezulton të jetë veçanërisht efektive.

Si të lani flokët duke përdorur metodën CWC

Metoda CWC (Continioner-balsam, Wash = shampo, Continioner-balsam) është një ndryshim i lojës, veçanërisht për flokët e thatë, të dëmtuar dhe të gjatë që priren të thyhen. Nëse balsami aplikohet përpara larjes, ai e mbron atë nga tharja. Sepse shampoja juaj, sado e butë të jetë, nuk është trajtim, por pastrues. Pra duhet aplikuar në lëkurën e kokës dhe jo në gjatësitë dhe majat. Në këtë zonë, efekti pastrues i shampos që rrëshqet gjatë shpëlarjes është i mjaftueshëm. Mund të jetë edhe shumë gërryes për flokë shumë të dëmtuar dhe struktura të thata natyralisht. Me metodën CWC, balsami i mbështjell flokët si një vello mbrojtëse dhe i mbron nga dëmtimi dhe tharja e mëtejshme.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli