Sondazh: Nëse i afërmi juaj e ka ditëlindjen në 29 shkurt, kur e uroni?
  • 28 shkurt 27%
  • 1 mars 45%
  • Nuk e uroj 27%

Nga ushqimi te veshja, 8 rregullat që George, Charlotte dhe Louis duhet të ndjekin gjithmonë

Nga A2 CNN
24 Nëntor 2023, 12:28 | Lifestyle

Nga ushqimi te veshja, 8 rregullat që George, Charlotte dhe Louis duhet

Të gjithë anëtarët e familjes mbretërore duhet të ndjekin rregulla strikte të sjelljes, përfshirë fëmijët mbretërore George, Charlotte dhe Louis. Pavarësisht moshës së re, për ta ka edhe një etiketë që dikton gjithçka në jetën e tyre. Nga ajo që mund të hanë e deri ku mund të shkojnë, nga mënyra se si duhet të vishen e deri te me kë mund ose nuk mund të flasin.

Ne kemi mbledhur për ju të gjitha rregullat që George, Charlotte dhe Louis duhet të ndjekin pasi janë pjesë e protokollit të familjes mbretërore.

Si fëmijë, djemtë duhet të veshin pantallona të shkurtra në vend të pantallonave të gjata, edhe në dimër

Nëse keni pyetur veten pse princat George dhe Louis veshin gjithmonë pantallona të shkurtra edhe në dimër, kjo është arsyeja pse.

Kjo nuk është një preferencë stili. Etiketa mbretërore dikton që pantallonat e gjata janë ekskluzive për djemtë më të rritur dhe burrat e rritur.

Nga ushqimi te veshja, 8 rregullat që George, Charlotte dhe Louis duhet

George, Charlotte dhe Louis nuk mund të mbajnë dhuratat që marrin

Si fëmijë të familjes mbretërore, tre fëmijët nuk lejohen të mbajnë shumicën e dhuratave që marrin, pasi të gjitha dhuratat merren në emër të Mbretëreshës, apo Mbretit.

Kjo do të thotë se nuk ka gjasa që Princi George të lejohej të mbante ndonjë nga 774 dhuratat që mori në vitin e lindjes së tij. E njëjta gjë vlen edhe për Charlotte dhe Louis.

Takimet me liderë të huaj janë të ndaluara (me disa përjashtime)

Fotoja e Princit George duke u takuar me ish-presidentin amerikan Barack Obama dhe ish-zonjën e parë Michelle Obama në vitin 2016 hyri në histori. Megjithatë, në këtë rast, mbretërorja e vogël theu protokollin, pasi takimet me liderë botërorë dhe personalitete të huaja zakonisht janë të ndaluara për fëmijët.

George, Charlotte dhe Louis duhet të mësojnë një gjuhë të dytë

Edhe pse nuk ka asnjë rregull zyrtar që kërkon që fëmijët mbretërorë të mësojnë një gjuhë të dytë, ai është pjesë e traditës së familjes Ëindsor. Për shembull, mbreti Charles, përveç anglishtes, flet rrjedhshëm frëngjisht dhe gjermanisht.

Princesha Charlotte, nga ana tjetër, ishte në gjendje të fliste anglisht dhe spanjisht në moshën dy vjeçare, falë dados së saj Maria Turrion Borralo, e cila vjen nga Spanja.

Ata duhet të marrin mësime të mirësjelljes

Nëse George, Charlotte dhe Louis duken gjithmonë të sjellshëm kur janë në publik, kjo është sepse atyre u kërkohet t'i nënshtrohen mësimeve të mirësjelljes.

Gjatë këtyre mësimeve, thuhet se fëmijët mësojnë nivelet e duhura të zërit, si dhe si të sillen zyrtarisht në tryezën e darkës dhe të marrin pjesë në ngjarje zyrtare.

Nga ushqimi te veshja, 8 rregullat që George, Charlotte dhe Louis duhet

Ata duhet të përkulen para monarkut në fuqi

Ashtu si çdo anëtar tjetër i familjes mbretërore, edhe princërit pritet të ndjekin protokollin kur përshëndesin monarkun.

Sipas ekspertëve mbretërorë, protokolli kërkon që fëmijët mbretërore të përkulen para mbretit (ose mbretëreshës) duke filluar që kur mbushin pesë vjeç.

George, Charlotte dhe Louis nuk mund të hanë ushqime të paketuara

Dieta e të rriturve mbretërorë i nënshtrohet shumë rregullave dhe kufizimeve, dhe e njëjta gjë vlen edhe për fëmijët.

George, Charlotte dhe Louis janë të ndaluar të konsumojnë ushqime të paketuara ose të përpunuara. Nuk ka ushqime apo ushqime të para-paketuara, madje edhe fëmijët kanë në dispozicion kuzhinierë privatë të cilët sigurohen që të gjitha vaktet e tyre të përgatiten me kujdes.

Trashëgimtarët e fronit nuk duhet të udhëtojnë kurrë së bashku

Protokolli mbretëror që përcakton se trashëgimtarëve të fronit u ndalohet të udhëtojnë së bashku. Megjithatë, ky është një rregull që Princi William dhe Kate Middleton shpesh e thyejnë. Në fakt, ka disa raste kur Princi Ëilliam dhe i parëlinduri i tij, Princi George, kanë udhëtuar së bashku në të njëjtin avion.

Megjithatë, për ta bërë këtë, familja duhet të marrë gjithmonë lejen nga monarku në fuqi, i cili gjithmonë ka fjalën e fundit.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli