Stil futurist dhe eksperimental, trendi i veshjeve të metalizuara

Nga Borana Gjyzeli
24 Nëntor 2023, 10:42 | Lifestyle

Në botën dinamike të modës, stilistët vazhdimisht po kapërcejnë kufijtë e së mundshmes. Megjithatë, herë pas here i rikthehen trendeve dhe një e tillë është veshja e metalizuar. Ky trend po hyn sërish në pasarela dhe në gardërobat e atyre që ndjekin modën.

Magjia metalike

Detajet metalike kanë qenë gjithmonë një pjesë e rëndësishme e modës, qoftë prej ari, argjendi apo bronzi, ato shfaqen kudo, nga fustanet e mbrëmjes deri te veshjet e përditshmërisë.

Sharmi i qëndrueshmërisë

Një nga avantazhet e trendit të veshjes së metalizuar është qëndrueshmëria. Ndërsa moda bëhet gjithnjë e më e vetëdijshme për ndikimin e saj në mjedis, dizajnuesit po kërkojnë materiale për të krijuar pjesë që tërheqin vëmendjen. Varaku duke qenë i lehtë dhe lehtësisht i punueshëm, ofron një alternativë unike për tekstilet tradicionale. Riciklimi dhe kostoja e ulët e prodhimit, gjithashtu, shtojnë një avantazh miqësor ndaj mjedisit për këtë trend.

Eleganca

Veshjet e metalizuara nuk janë elegante thjesht për shkak të materialit, por edhe për shkak të strukturës dhe formës. Dizajnuesit po i përdorin këto stile për të krijuar vepra që përsosin trupin dhe kapin shpirtin e modernitetit. Kjo lloj veshje është një paletë për dizajnuesit të cilët kërkojnë të tregojnë kreativitetin dhe aftësitë e tyre artizanale.

Vërtetësia

Përkundër dukjes së saj delikate, veshja e metalizuar shfaqet e vërtetë. Dizajnuesit po eksperimentojnë me stile të ndryshme për t’u përshtatur për raste të ndryshme. Sipërfaqja reflektuese e kësaj veshje i shton një element dramatik çdo kombinimi, duke bërë një zgjedhje të guximshme për ata që kërkojnë vëmendje dhe dëshirojnë të bien në sy.

Materiale të pazakonta

Industria e modës shpeshherë realizon edhe veshje të pazakonta, duke eksperimentuar jo vetëm me formën, por edhe me materialin. P.sh shumë stilistë po përdorin për veshjet e metalizuara fletën e aluminit. 

Stil futurist dhe eksperimental, trendi i veshjeve të metalizuara

Këshilla stili

Aksesorë neutralë: Një veshjeje të metalizuar padyshim i përshtaten aksesorët minimalë. Një palë vathë të thjeshtë ose një çantë e thjeshtë mund të shkojë me këtë stil pa e ngarkuar pamjen.

Makeup neutral: Përdorni një paletë makeup-i neutrale për të balancuar efektin e shkëlqyeshëm të rrobave varak.  

Zgjedhja e këpucëve: Kombinojini rrobat me çizme të metalizuara ose çizme me taka për të mbajtur një pamje të përsosur. Akcentet metalike do të lidhin veshjen më së miri.

Në përfundim, mund të themi se trendi i veshjeve të metalizuara është dëshmi se moda nuk njeh kufij. Duke përdorur herë pas here edhe materiale të pazakonta, industria e modës vazhdon të habisë. Guxoni të jeni ndryshe dhe lejoni magjinë metalike të lartësojë stilin tuaj. Për më shumë ide dhe sugjerime veshjesh të tilla mund të vizitoni COIN TIRANA.

 

 

 

A2 CNN Livestream

A2 Sport