"Dita jonë" kujton Asdrenin, autorin e Himnit të Flamurit

Nga A2 CNN
11 Prill 2022, 07:49 | Aktualitet
"Dita jonë" kujton Asdrenin, autorin e Himnit të Flamurit

Aleksandër Stavri Drenova, i njohur me emrin letrar Asdreni, është një personalitet shumë i njohur i Rilindjes Kombëtare shqiptare, jo vetëm si atdhetar i zjarrtë i çlirimit dhe bashkimit të Shqipërisë, por edhe si poet romantik.

Asdreni është autor i Himnit të Flamurit.

Mori pjesë gjallërisht në përpjekjet e kolonisë së shqiptarëve të Bukureshtit në luftën për çlirimin kombëtar dhe u shqua si veprimtar i saj.

Poezia e tij, ndonëse nuk pati ndikimin e asaj të Naimit dhe të De Radës, e pasuroi në mënyrë të ndjeshme letërsinë tonë.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi