Eksodi zbraz shkollat - 31 Minuta

Nga A2 CNN
26 Shtator 2022, 21:32 | 31 Minuta
Eksodi zbraz shkollat - 31 Minuta

Familje të tëra po braktisin fshatin për jetën në qytet, por më së shumti jashtë vendit. Një eksod i ri sapo ka filluar dhe efektet e tij po ndihen nga sallat e lindjeve deri te bankat e shkollës.

Në zonat rurale, nxënësit numërohen më gishtat e dorës. Në një klasë mund të gjesh vetëm një nxënës, ndërsa shokët apo shoqet e bankës janë disa vjet me të rritur. Mbi 20 mijë nxënës në të gjithë vendin e zhvillojnë mësimin në klasa kolektive, ku në 45 minuta mësojnë nxënës të klasave dhe moshave te ndryshme. Mësuesit flasin për vështirësitë e mësim dhënies, por edhe për largimet e vazhdueshme që po çojnë shkollat drejt boshatisjes.

https://youtu.be/BkI2KXfod3Q

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli