Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

Fluks në Portin e Durrësit, dyfishohen lundrimet

Nga A2 CNN
1 Gusht 2023, 13:01 | Aktualitet
Fluks në Portin e Durrësit, dyfishohen lundrimet

Dita e parë e muajit gusht ka regjistruar një fluks të lartë udhëtarësh në portin e Durrësit. Përgjatë së martës në port kanë mbërritur 4 tragete me 5 mijë udhëtarë, si dhe 1200 automjete. Me të njëjtin fluks, porti i Durrësit pritet të përballet përgjatë 10-ditëshit të parë të këtij muaji.

Ndërkaq, Autoriteti Portual Durrës bën të ditur se nga data 24-30 Korrik në portin e Durrësit kanë hyrë 30 881 udhëtarë, të cilët kanë ardhur me tragete nga portet italiane. Ndërsa nga Durrësi drejt Italisë janë përpunuar 9865 udhëtarë.

Sipas APD-së, janë përpunuar 8230 mjete që kanë ardhur në Durrës dhe 2359 mjete që janë drejtuar drejt Italisë. APD ka marrë të gjitha masat për përpunimin pa vonesa dhe krijimin e lehtësive të nevojshme për udhëtarët.

Nga data 20 korrik, Porti i Durrësit operon me lundrime të dyfishuara me pesë tragete në ditë, duke e çuar numrin mesatarisht këto ditë në rreth 7 mijë pasagjerë në ditë.

Në terminalin e pasagjerëve janë marrë masat për të përpunuar me kapacitet maksimal, me 32 sportele, 20 për makinat dhe 12 sportele për këmbësorët.

Ditari A2 CNN