Sondazh: A ju shqetëson lënia në harresë e Bibliotekës Kombëtare?
  • Po 100%
  • Jo 0%
  • Nuk më intereson 0%

Zhvlerësimi i euros, eksportuesit shqiptarë kërkojnë ndihmën e institucioneve financiare ndërkombëtare

Nga A2 CNN
3 Gusht 2023, 09:57 | Ekonomi
Zhvlerësimi i euros, eksportuesit shqiptarë kërkojnë

Bizneset eksportuese shqiptare kërkojnë ndihmën e institucioneve financiare ndërkombëtare për zhvlerësimin e euros.

Në një letër dërguar Fondit Monetar Ndërkombëtar, Bankës Botërore dhe asaj Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, eksportuesit kërkojnë një analizë të tregut valutor në vend.

Shoqata e sipërmarrjeve ekspertuese vlerëson se luhatjet në tregun valutor, me mbiçmimin gati të panatyrshëm të lekut mund të vijojnë, ndaj edhe nevojitet ekspertiza e këtyre institucioneve për të zbardhuar se çfarë realisht po ndodh me kursin e këmbimit.

https://a2news.com/2023/08/01/superleku-vijon-revanshin-monedha-europiane-zbret-ne-101-leke-zhvleresohene-dhe-valutat-e-tjera/
https://a2news.com/2023/08/02/luhatjet-e-kursit-te-kembimit-sejko-ka-ndikuar-qe-te-kemi-inflacionin-me-te-ulet-ne-rajon/

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli