Grilat në makinat e F1, për çfarë duhen?

Nga A2 CNN
24 Shkurt 2023, 22:14 | Sporte të tjera

Në sesionin e testimeve në Bahrein, të gjitha njëvendëshet u panë në xhirot e tyre të para me një grilë në pjesën e tyre të përparme.

Por, për çfarë duhet? Kjo grilë, që ka disa sensorë, monitoron fluksin e ajrit në makinë dhe i lejon inxhinierëve që të krahasojnë të dhënat që kanë nga galeria e erës ose CFD (Computational Fluid Dynamics) me të dhënat që jep pista.

Më pas, kur duhen regjistruar kohë të shpejta, këto grila hiqen.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024