Sondazh: A ju shqetëson lënia në harresë e Bibliotekës Kombëtare?
  • Po 100%
  • Jo 0%
  • Nuk më intereson 0%

Kanadaja tërheq kandidaturën për Lojërat e Commonwealth 2030

Nga A2 CNN
4 Gusht 2023, 08:16 | Sporte të tjera
Kanadaja tërheq kandidaturën për Lojërat e Commonwealth 2030

Qeveria e Albertës ka tërhequr mbështetjen e saj për një ofertë për të pritur Lojërat e Commonwealth 2030, për shkak të kostove në rritje.

Ministri i Turizmit dhe Sportit, Joseph Schow, tha se fatura vlerësohej në 2.7 miliardë dollarë kanadezë, një barrë "shumë e lartë për ta mbajtur provincën".

Muajin e kaluar, Australia u tërhoq nga pritja e lojërave të vitit 2026 në Victoria, për shkak të dështimeve të buxhetit.

Plani fillestar ishte që të priten lojërat për 11 ditë në gusht 2030 me gara dhe ngjarje të përhapura midis Calgary dhe Edmonton, si dhe Tsuut'ina Nation dhe Enoch Cree Nation.

Tërheqja e Albertës do të thotë se aktualisht nuk ka asnjë ofertë tjetër të fortë për të pritur Lojërat e vitit 2030.

Në një deklaratë, zoti Schow sugjeroi se modeli i sponsorizimit të korporatës dhe të ardhurat e kufizuara nga transmetimi do të kishin vënë 93% të kostove dhe rreziqeve mbi taksapaguesit.

Ai këmbënguli se autoritetet donin të ishin transparente në lidhje me financimin dhe demonstrimin e një kthimi nga investimi.

“Kjo është arsyeja pse ne kemi marrë vendimin të mos vazhdojmë të ndjekim ofertën për Lojërat e Commonwealth 2030”.

Commonwealth Sport Canada pritej të përfundonte një studim fizibiliteti këtë muaj përpara një oferte zyrtare.

Lojërat e Commonwealth janë një turne me shumë sporte që zhvillohen çdo katër vjet dhe janë anuluar vetëm gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Për t'u kualifikuar për të marrë pjesë në lojëra, konkurrentët duhet të jenë nga një nga 56 anëtarët e Commonwealth.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli