Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 44%
  • Tre herë në javë 19%
  • Vetëm në fundjavë 4%
  • Asnjëherë 33%

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të sheqerit

Nga A2 CNN
1 Gusht 2023, 16:50 | Lifestyle
Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

Të gjithë e dimë se frutat kanë sheqer. Mund të mos jetë aq i dëmshëm sa ëmbëlsirat dhe ushqimet e përpunuara, por na ngarkon me kalori, veçanërisht nëse jemi mësuar të konsumojmë në sasi të mëdha.

Mirëpo, ka disa fruta që përmbajnë një sasi të vogël sheqeri dhe për këtë arsye mund t'i konsumojmë pa pasur frikë.

Kumbulla
Kumbullat kanë 9 g. sheqer për 100 g. fruta.

Luleshtrydhet
Luleshtrydhet janë një nga frutat më të lehta, për sa i përket kalorive. Në 100 g përmbajnë vetëm 4 g. sheqer. I njëjti raport gjendet edhe te boronicat.

Manaferrat
Sasia e rekomanduar ditore është 50 g. që ka një përmbajtje prej 4,5 g. sheqer.

Kajsia
Kajsia për 65 g ka 5,85 g sheqer për racion. Ndaj, nëse gjatë kësaj periudhe jeni duke ngrënë kajsi me... kilogram, ndoshta duhet t’i zvogëloni pak sasitë.

Limonët
Ne as nuk kishim nevojë ta vendosnim këtë në listë pasi limoni është fruti më i thartë. Nëse nuk i shtojmë sheqer, siç bëjmë zakonisht, ka një përmbajtje prej vetëm 2 g. sheqer për 100 g.

Frutat e mëposhtme kanë një përmbajtje më të lartë të sheqerit

Rrushi i bardhë: 16 g sheqer/100 g fruta

Fiq: 13 g sheqer/100 g fruta

Banane: 15.6 g sheqer/ 100 gr.

Hurma: 64,7 g. sheqer /100g fruta

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi