Sondazh: Cilat janë aktivitetet tuaja gjatë fundjavës?
  • Sport 18%
  • Me miqtë dhe familjen 53%
  • Rri në shtëpi 29%

Pse duhet të tregoni kujdes kur lani fytyrën me ujë çezme?

Nga A2 CNN
10 Gusht 2023, 22:41 | Lifestyle
Pse duhet të tregoni kujdes kur lani fytyrën me ujë çezme?

Ashtu si uji që pini, uji që prek lëkurën tuaj ndikon edhe në bukurinë e fytyrës.

A e dini dëmin që uji i patrajtuar i çezmës mund t'i bëjë lëkurës tuaj?

Është e pashmangshme që uji me të cilin lani fytyrën çdo ditë të ndikojë në lëkurën tuaj, por shkalla e këtij efekti varet nga ndjeshmëria e lëkurës dhe nga përmbajtja e ujit.

A e dëmton uji i rubinetit lëkurën?

Përmbajtja e ujit në qytetin ku jetoni ndikon në lëkurën tuaj. Mineralet që përmban uji ndryshojnë dhe janë këto minerale që dëmtojnë lëkurën. Sa më shumë minerale që përmban uji, si kalcium, magnez, hekur, bakër, zink, aq më i fortë bëhet uji dhe bëhet i dëmshëm për të.

Uji i ngurtësuar me kalcium dhe magnez zvogëlon aftësinë e tij për të tretur agjentët e pastrimit si sapuni, dhe substanca të tilla si hekuri mund të dëmtojnë qelizat tuaja duke krijuar radikale të lira. Ujërat më të butë, pa metale të rënda të dëmshme dhe nivele të larta mineralesh, janë më të mirë.

Lëkura, e cila është vazhdimisht në kontakt me ujin e fortë, bëhet e prirur ndaj acarimit, tharjes dhe disa sëmundjeve të lëkurës si psoriasis.

Nëse keni një sëmundje të lëkurës, uji nga rubineti me siguri do ta shkaktojë këtë gjendje.

Edhe pse ka ujë të prodhuar posaçërisht për lëkurën, për një rutinë më të qëndrueshme, mund të mendoni të shtoni një pastrues në rubinetin tuaj.

Filtrat që synojnë të zbutin ujin duke mbajtur mineralet në ujë do të jenë të mjaftueshëm në këtë drejtim. Hidratimi i lëkurës pas dushit dhe zëvendësimi i kokës së dushit me një pastrim është gjithashtu një investim që mund të bëni për shëndetin e lëkurës tuaj.

A2 CNN Livestream

Dita jonë