'Minuan paqen dhe stabilitetin', SHBA sanksionon tre zyrtarë të Republikës Sërpska

Nga A2 CNN
13 Mars 2024, 20:16 | Ballkani

Departamenti amerikan i Thesarit ka sanksionuar tre zyrtarë, të cilët kanë kontribuar në përpjekjet e presidentit të Republikës Sërpska, Millorad Dodik, për të minuar paqen dhe stabilitetin në Bosnje e Hercegovinë, duke shenuar “Ditën e Republikës Sërpska” më 9 janar.

Tre personat e sanksionuar janë: Branislav Okuka, Jelena Pajiç Bastinaç dhe Srebrenka Goliç. Kjo ditë konsiderohet jo kushtetuese në Bosnje e Hercegovinë.

Sipas Thesarit amerikan, tre individët e sanksionuar kanë ndihmuar përpjekjet e Dodikut për të minuar Marrëveshjen e Paqes të Dejtonit, autoritetin e Gjykatës Kushtetuese të Bosnjë dhe të përfaqësuesit të lartë ndërkombëtar.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli