Sondazh: Cilat janë aktivitetet tuaja gjatë fundjavës?
  • Sport 13%
  • Me miqtë dhe familjen 53%
  • Rri në shtëpi 33%

Gjermanët gjithmonë e më pesimistë, mendojnë se jeta e tyre do të përkeqësohet në 10 vitet e ardhshme

Nga A2 CNN
28 Nëntor 2023, 10:00 | Bota
Gjermanët gjithmonë e më pesimistë, mendojnë se jeta e

Pothuajse gjysma e Gjermanisë ka frikë se situata e tyre si konsumatorë do të përkeqësohet, sipas një sondazhi të vënë në dispozicion të DPA-së. Një sondazh i ”Forsa”-s i porositur nga Federata e Organizatave Gjermane të Konsumatorëve (VZBV) tregon se 48% e të rriturve presin që situata e tyre si konsumatorë të përkeqësohet gjatë dekadës së ardhshme.

Një kampion përfaqësues prej 1003 të rriturish u anketua midis 6-8 nëntorit. Sipas sondazhit, të pyetur se cilat tema kërkojnë aktualisht më shumë veprim politik për konsumatorët, 38% e të anketuarve përmendën furnizimin me energji.

23% aktualisht shohin nevojën më të madhe për veprim me pensionet. Anëtarja e bordit të VZBV-së, Ramona Pop, e quajti atë një sinjal alarmi se pothuajse gjysma e njerëzve janë të shqetësuar për të ardhmen. “Në kohë të pasigurta, konsumatorët kanë nevojë për qartësi dhe unitet në vend të konfliktit”, tha Pop.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani