“Shkoni në ferr, Hitleri kishte të drejtë për ju hebrenjtë”, postimi i mësueses që tronditi Italinë

Nga A2 CNN
9 Nëntor 2023, 14:07 | Bota
“Shkoni në ferr, Hitleri kishte të drejtë për ju

Një skandal ka shpërthyer në Itali, pasi në një story në Instagram, një mësuese nga zona e Trevisos shkruante: "Shkoni në ferr, Hitleri kishte të drejtë për ju hebrenjtë".

Postimi qëndroi vetëm për një kohë të shkurtër dhe më pas u fshi nga profili i mësueses së shkollës H-Farm di Roncade, por ajo rrezikon ndëshkimin me masë disiplinore.

Kjo pasi, videoja u zbulua nga një studente e cila e ruajti në celular dhe ua tregoi prindërve. Prej këtu "screenshot-i" u përhap përmes telefonave në familjet e studentëve të tjerë.

Mësuesja e matematikës, Hanane Hammoud, pranoi postimin para bordit të administratorëve të shkollës, duke pretenduar se e kishte bërë këtë në një moment shqetësimi psikologjik.

Sot në mëngjes mësuesja u takua me studentët për të dhënë shpjegimet e saj dhe për të kërkuar falje, duke thënë se është "e shkatërruar" nga ajo që po ndodh për shkak të gjuhës së urrejtjes kundër Izraelit.

Mësuesja ka lindur në Liban, ku mori një diplomë në shkenca dhe më pas u specializua në matematikë në Universitetin Amerikan të Dubait.

Ajo u mëson matematikë nxënësve të shkollave të mesme të shumë kombësive, të përfshirë shpesh nga vetë kampusi në diskutime mbi çështjet aktuale të cilat kanë të bëjnë jo vetëm me çështjen palestineze, por edhe me konfliktin në Ukrainë.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu