Tërhiqet ushtria britanike, do të lejojë ushtarët me mjekër, por me një kusht

Nga A2 CNN
29 Mars 2024, 18:00 | Bota

Tërhiqet ushtria britanike, do të lejojë ushtarët me

Ushtarët dhe oficerët në Britaninë e Madhe tani lejohen të rrisin mjekrën ndërsa shërbejnë në ushtri.

Mjekra dhe mustaqet duhet të jenë të rregullta, të rregulluara siç duhet, dhe do të kontrollohen në mënyrë rutinore.

Direktiva e re pason vite diskutimesh rreth politikës së ushtrisë për qimet e fytyrës. Ndryshimi pason një rishikim të politikës së ushtrisë për paraqitjen e personelit të saj, i cili zgjati disa muaj.

Mendohet se drejtuesit e ushtrisë shpresojnë se politika e re do të ndihmojë në tërheqjen e rekrutëve të rinj mes një brezi të rinjsh që vitet e fundit mjekrën e ka bërë pjesë të modës së tij.

Trupat e besimeve të caktuara, si Sikhët, Myslimanët dhe Rastafarianët, tashmë u lejuan të rrisin mjekrën e plotë për sa kohë që nuk rrezikojnë efektivitetin e tyre operacional, shëndetin ose sigurinë.

A2 CNN Livestream

Dita jonë