Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 0%
  • Mungesa e kohës 0%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 0%

''Urgjent, krijimi i shtetit Palestinez", Blinken: Çdo vend arab dëshiron të integrojë Izraelin në rajon

Nga A2 CNN
17 Shkurt 2024, 17:02 | Bota

''Urgjent, krijimi i shtetit Palestinez", Blinken: Çdo

Ekziston “një mundësi e jashtëzakonshme” në muajt e ardhshëm që Izraeli të normalizojë lidhjet me fqinjët e tij arabë, tha Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken, duke theksuar gjithashtu nevojën për krijimin e një shteti palestinez.

Duke folur në një panel në Konferencën e Sigurisë në Mynih, Blinken theksoi gjithashtu nevojën urgjente për krijimin e një shteti palestinez që do të ndihmonte gjithashtu sigurinë e Izraelit.

“Pothuajse çdo vend arab tani dëshiron të integrojë Izraelin në rajon, të normalizojë marrëdhëniet nëse nuk e kanë bërë tashmë këtë, të sigurojë garanci dhe angazhime në mënyrë që Izraeli të ndihet më i sigurt”, tha ai.

“Në të njëjtën kohë, janë duke u zhvilluar përpjekje të vërteta, të udhëhequra nga vendet arabe, për të reformuar, rigjallëruar Autoritetin Palestinez në mënyrë që ai të mund të jetë më efektiv në përfaqësimin e interesave të popullit palestinez dhe mund të jetë një partner më i mirë për Izraelin në atë të ardhme”, shtoi Blinken.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi