Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Vuri kodin e wi-fi “Lavdi Ukrainës”, burg për studentin rus

Nga A2 CNN
10 Mars 2024, 10:28 | Bota

Vuri kodin e wi-fi “Lavdi Ukrainës”, burg për studentin

Një student rus në Universitetin Shtetëror të Moskës u dënua me 10 ditë burg pasi i vendosi rrjetit të tij wi-fi kodin “Lavdi Ukrainës”.

Oleg Tarasov u dënua nga gjykata e kryeqytetit rus nën akuzën e shfaqjes së simboleve naziste dhe organizatave ekstremiste pasi “Lavdi Ukrainës” është thirrja e betejës e Forave të Armatosura të Kievit. Atij gjithashtu iu konfiskua dhe pajisja e ruterit.

Më 6 mars, policia ruse zbuloi rrjetin "inkriminues" wi-fi brenda një konvikti të universitetit të Lomonosovsky Prospekt. Pasi identifikuan pronarin e ruterit, oficerët kontrolluan dhomën e tij.

Sipas ligjit rus, krimi i Tarasov është teknikisht një  kundërvajtje administrative . Në rast shkeljeje të përsëritur, studenti mund të ndiqet penalisht.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi