Sondazh: Sipas jush, brezi më i lumtur është:
  • X (1960-1980) 33%
  • Millenials (1981-1996) 56%
  • Z (1997-2011) 11%
  • Alpha (2012-2025) 0%

Gjykata Speciale bastis shtëpinë e ish-komandantit të UÇK, dyshime për pengim të drejtësisë

Nga Ideal Gola
7 Mars 2024, 15:09 | Kronikë

Dhomat e Specializuara kanë bastisur shtëpinë e ish-komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sylejman Selimi. Specialja kreu bastisjet me dyshimet se në shtëpinë e Selimit ka prova, të cilat lidhen me pengimin e drejtësisë, por vetë Selimi nuk është i dyshuar për këtë vepër. 

“Fillimisht vlen të theksohet se ai nuk e ka statusin e personit të dyshuar, por sipas urdhrit të gjykatës mendohet se në shtëpinë e tij mund të ketë pasur prova të cilat ndërlidhen me procedimet penale për pengim të drejtësisë”, thotë Artan Qerkini, avokati Sylejman Selimit.

Avokati i Selimit nuk tha nëse është arritur të gjenden prova, por shtoi se do t’i drejtohen Dhomave të Specializuara pasi ka disa vërejtje për urdhrin e bastisjes.

“Ne i kemi disa vërejtje në vet urdhrin, mendojmë se nuk është lëshuar në përputhje me dispozitat ligjore dhe i cenon disa të drejta kushtetuese të personave sepse nuk mund të cenohet privatësia e një personi, me një urdhër të gjykatës nëse ai nuk e ka statusin e personit të dyshuar”, tha Qerkini.

Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së reagoi pas bastisjes së shtëpisë së Selimit duket hënë se, “ky është spektakli i radhës” nga Dhomat e Specializuara. Gjatë ditës është raportuar se është bastisur edhe shtëpia e Hajredin Kuçit, ish-ministër i Drejtësisë, por ai e ka mohuar një gjë të tillë.  

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani