Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 46%
  • Tre herë në javë 18%
  • Vetëm në fundjavë 4%
  • Asnjëherë 32%

A do të ndalohet qarkullimi i dinarit serb në Kosovë? Prishtina zyrtare merr vendimin

Nga Ideal Gola
31 Janar 2024, 15:48 | Politikë

A do të ndalohet qarkullimi i dinarit serb në Kosovë? Prishtina

Prishtina zyrtare nuk është tërhequr nga vendimi që ndalon qarkullimin e dinarit serb në territorin e Republikës së Kosovës.

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi deklaroi se rregullorja e Bankës Qendrore të Kosovës do të hyjë në fuqi nesër dhe se qeveria është e vendosur që zbatimi i ligjshmërisë në secilën pjesë të Kosovës të jetë i pakushtëzuar dhe i pakompromis.

Bislimi u shpreh se do të fillojë një fushatë informuese për të gjithë qytetarët serbë në mënyrë që të përshtaten lehtë më ndryshimet e reja dhe nuk do të ketë dënime për bizneset.

Bislimi tha se euro do të jetë valutë e vetme zyrtare në Kosovë.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi