Reshjet kanë ndaluar, por vijojnë shkarkimet

Nga A2 CNN
3 Shkurt 2021, 15:37 | Aktualitet
Reshjet kanë ndaluar, por vijojnë shkarkimet

Edhe pse reshjet kanë ndaluar që nga pasditja e djeshme, prurjet totale në kaskadën e Drinit vijojnë të larta, mbi 1000 metër kub për sekondë.

Prurjet e pasdites janë 1100 metër kub për sekondë nga 1240, që u regjistruan gjatë mëngjesit.

Nga ana tjetër, shkarkimet nga portat mbeten të njëjta; 1000 metër kub për sekondë shkarkime nga portat, por janë ulur me 100 metër kub në sekondë, shkarkimet nga prodhimi i energjisë në HEC-et Fierzë, Koma dhe Vau i Dejës.

Ndërkohë, parashikohet mungesë e reshjeve në zonat veriore deri nga fundjava, periudhë e cila mund të shërbejë në përmirësimin e situatës së përmbytjeve të Shkodrës.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024