Sejko takon bankat, kërkohet mbështetje ndaj bizneseve të prekura nga kursi

Nga A2 CNN
13 Korrik 2023, 16:26 | Ekonomi
Sejko takon bankat, kërkohet mbështetje ndaj bizneseve të prekura

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë ka realizuar një takimin me shoqatën e bankave dhe drejtues të sektorit financiar, ku në agjenden e diskutimeve ishte edhe kursi i këmbimit.

Sejkoi iu kërkoi bankave të jenë sa më mbështetëse ndaj bizneseve me kontrata të ardhshme, qe i lejojnë ato të mbrohen nga luhatjet e tregut valutor. Po ashtu, iu kërkua një gatishmëri më e madhe për kreditimin e sektorit privat, për t'i rezistuar sa më mirë këtij momenti.

Nga ana tjetër, Sejko vlerësoi se forcimi i lekut ka rritur interesin për të kursyer e investuar në monedhën tonë kombëtare si dhe ka pasqyruar përmirësimin e bilancit të shkëmbimeve tregtare e financiare me jashtë.

Sektori bankar sipas guvernatorit paraqitet me bilance të shëndetshme dhe rezistente ndaj goditjeve të mundshme.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi