Sondazh: Të bëhesh i pasur në Shqipëri është:
  • E lehtë 9%
  • E vështirë 64%
  • E pamundur 27%

Caktohet ambasadori i ri i Bashkimit Europian në Tiranë

Nga A2 CNN
30 Nëntor 2023, 11:44 | Aktualitet

Caktohet ambasadori i ri i Bashkimit Europian në Tiranë

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Europian, Josep Borrell, bëri me dije emrat e disa ambasadorëve të rinj të unionit, që do të caktohen në vendet vakante në misionet diplomatike të unionit mes të cilëve dhe Shqipëria.

Kështu, Silvio Gonzato është emërimi i përfaqësuesit të lartë të BE për të drejtuar misionin në Tiranë.

Gonzato ka shërbyer më herët si zv.ambasador i BE në Kombet e Bashkuara në Nju-Jork. Detyrat e tij të mëparshme kanë qenë në EEAS si drejtor për marrëdhëniet ndërinstitucionale, koordinimin publik dhe diplomacinë publike.

Misioni i Gonzato në Tiranë pritet të nisë formalisht, më 1 dhjetor 2023.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli