Duke inspektuar zonat e mbrojtura, shpëtohet në Prespë sorkadhja e mbetur në kurth

Nga Gazmend Janku
4 Shkurt 2024, 10:50 | Aktualitet

Specialistë të zonave të mbrojtura gjatë një inspektimi në parkun kombëtar të Prespës, konstatuan një sorkadhe të rënë në kurth nga gjuetarët e paligjshëm të këtyre kafshëve.

Fatmirësisht sorkadhja u konstatua në kohë dhe u arrit të lirohej nga kurthi dhe të kthehej në habitatin e saj në natyrë.

Kjo është një mënyrë tjetër që gjuetarë të papërgjegjshëm po përdorin kurthe për të kapur kafshë, duke eliminuar përdorimin e armëve.

Disa kohë më parë specialistët e zonave të mbrojtura shpëtuan në juglindje edhe një ari që kishte rënë në kurth.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli