Sondazh: Cilat janë aktivitetet tuaja gjatë fundjavës?
  • Sport 13%
  • Me miqtë dhe familjen 53%
  • Rri në shtëpi 33%

HIV/AIDS në Shqipëri, 113 raste të reja, mungon kapja në kohë e të prekurve nga mjekët

Nga A2 CNN
1 Dhjetor 2023, 10:28 | Aktualitet
HIV/AIDS në Shqipëri, 113 raste të reja, mungon kapja në

Në Shqipëri numri i personave të prekur nga HIV/AIDS është në rritje nga viti në vit. Përveç numrit të lartë të rasteve, shifrat e humbjeve të jetëve janë alarmante për një vend si Shqipëria.

Në Shqipëri  ekziston dhe një problem tjetër, depistimi. Të prekurit nga HIV/AIDS mbërrijnë në konsulta në gradë të avancuar.

“Prep” është një nga medikamentet që shërben për t’u mbrojtur nga HIV/AIDS i cili mund të konsumohet përpara marrëdhënieve seksuale, mirëpo Ministria e Shëndetësisë ka afro një vit që diskuton pranimin ose jo të përdorimit të tij në Shqipëri.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani