Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Gjuha shqipe në rrezik, Nikolla kërkon ta ruajë, Açka: Gati projekti për një ligj!

Nga Anesti Barjamemaj
11 Mars 2024, 15:34 | Kulturë

Shqetësimi i ngritur nga dhjetëra akademikë për keqpërdorimin e gjuhës shqipe dhe për deformimin e fakteve shkencore rreth saj, këtë të hënë, është diskutuar edhe në Kuvendin e Shqipërisë.

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, foli për nevojën e mbrojtjes së gjuhës shqipe, pasi po rrezikohet nga globalizmi.

Ndërkohë, deputetja Flutura Açka deklaroi se do të propozojë një ligj për mbrojtjen e gjuhës.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi