Përkujtohet shkrimtari Naum Prifti, autori që pas riedukimit në Shqipëri zgjodhi lirinë në Amerikë

Nga Luela Myftari
5 Mars 2024, 17:13 | Kulturë

Përkujtohet shkrimtari Naum Prifti, autori që pas riedukimit në

Një shkrimtar që shkon për riedukim një dekadë, mundet edhe të mbijetonte përmes artit. Mjafton të gjeje disa elementë artistike që do ta mbanin gjallë veprën.

Ky ishte rasti i Naum Priftit, dramaturgut që punoi fort të kapej në elementët e letërsisë, tekstit për kinemanë e teatrin.

Rafaela Prifti ka mbërritur nga Amerika për të nderuar figurën e të atit, që përtej shkrimtarit dhe jetës aspak të thjeshtë në komunizëm, e që prej vitit 1991 në emigrim në Amerikë, ajo dhe familje ruajnë edhe kujtime të bukura.

Miq kolegë e dashamirës të veprës së tij u bënë pjesë e një diskutimi në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit duke sjellë ndër bisedë veprat që la pas shkrimtari.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli