Pse Steve Jobs nuk i la trashëgimi fëmijëve të tij?

Nga A2 CNN
9 Tetor 2023, 08:36 | Bota
Pse Steve Jobs nuk i la trashëgimi fëmijëve të tij?

Kanë kaluar 12 vite nga vdekja e Steve Jobs, themeluesit të Apple dhe “babait” të iPhone. Ai vuante nga kanceri i pankreasit, që nuk shërohet kurrë.

Jobs ishte i martuar me Laurene dhe bashkë me të kishte tre fëmijë: Reed Paul, Eve dhe Erin Sienna. Megjithatë, asnjëri prej tyre nuk mori pjesë nga pasuria e madhe e sipërmarrësit.

Vetëm dy persona morën pasurinë e Steve Jobs, gruaja Laurene dhe Lisa Brennan. Brennan ishte vajza e tij e parë, rezultat i një lidhjeje të mëparshme, por ai nuk e njohu për shumë vite. Për të “kompensuar” faktin që nuk e njohu, ai i la një trashëgimi të majme.

Sipas Laurene, në një intervistë me “New York Times”, trashëgimia që iu la, ka shkuar për kauza bamirëse përmes Fondacionit Waverley Street dhe Emerson Collective.

Për më tepër, një tjetër nga arsyet pse tre fëmijët e Steve Jobs nuk morën trashëgimi ishte se të tre janë profesionistë të suksesshëm në fushën e tyre dhe nuk kishin nevojë për ato para.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani