Sondazh: Si e gjykoni vendimin, që të përjashtohen policët që kanë përdorur “Sky” apo “Enchrochat”?
  • Të panevojshëm 18%
  • Të drejtë 24%
  • Të vonuar 59%

Zbulohet një furrë qeramike në amfiteatrin e Durrësit

Nga A2 CNN
21 Tetor 2023, 11:55 | Kulturë
Zbulohet një furrë qeramike në amfiteatrin e Durrësit

Një furrë qeramike është zbulimi më i fundit i gjetur gjatë gërmimeve që po kryhen në amfiteatrin antik të Durrësit nga ekspedita e arkeologëve italo-shqiptarë.

Sipas të dhënave të deritanishme zbulimi është bërë në pjesën perëndimore të amfiteatrit, ndërsa gërmimet po thellohen më tej me qëllim zbulimin e plotë të asaj që përmban nëntoka.

Grupi i ekspeditës, i cili që prej 2004 ka pjesë të punës së tyre zbulimin e amfiteatrit  po punon për pastrimin dhe thellimin e pjesës perëndimore, ndërkohë që do të vazhdojë puna më tej edhe në të tjera galeri të sitit më të rëndësishëm arkeologjik në Durrës.

Ekspedita arkeologjike ka për qëllim të nxjerrë në dritë nga nënshtresat e Amfiteatrit të ndërtuar në shekullin II të Erës Sonë të tjera dëshmi të trashëgimisë së pasur kulturore të Durrësit.

Ndër vite ekspeditat arkeologjike kanë zbuluar faza të rëndësishme post-antike dhe struktura të sitit të rëndësishëm arkeologjik.

Ditari A2 CNN