Aleanca për Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut hyn në qeveri

Nga A2 CNN
13 Shkurt 2023, 08:46 | Ballkani
Aleanca për Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut hyn në

Aleanca për Shqiptaret e Arben Taravarit arrin marrëveshjen për të hyrë në qeverinë e Kovaçevskit. Shqiptarët kanë marrë 3 ministri ku më të rëndësishme janë ajo e drejtësisë, dhe e Shëndetësisë.

Kuvendi pritet që të fillojë sot seancën për zgjedhjen e ministrave të ri të kabinetit Kovaçevski 2, në koalicion me Aleancën për Shqiptarët.

Mediat maqedonase raportojnë se kjo përbërje e re edhe pse tek shqiptarët nuk ka shumë risi përveç emrave të rinj të ASH dhe largimi i Naser Nuredinit nga posti i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, do ketë vetëm një rritje tek gjinia femërore, që do të jetë ardhja e Kaja Shukovës dhe me këtë numri i femrave rritet në 5.

Lista e plotë e Qeverisë së re:

Kryeministër – Dimitar Kovaçevski

Zëvendëskryeministër i parë – Artan Grubi

Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike – Fatmir Bytyqi

Zëvendëskryeministër për eurointegrim – Bojan Mariçiq

Zëvendëskryeministër për qeverisje të mirë – Slavica Gërkovska

Ministër i punëve të brendshme – Oliver Spasovski

Ministër i punëve të jashtme – Bujar Osmani

Ministër i mbrojtjes – Slavjanka Petrovska

Ministër i drejtësisë – Krenar Lloga

Ministër i shëndetësisë – Fatmir Mexhiti

Ministër i arsimit dhe shkencës – Jeton Shaqiri

Ministër i financave – Fatmir Besimi

Ministër i ekonomisë – Kreshnik Bekteshi

Ministër i pushtetit lokal – Risto Penov

Ministër i bujqësisë, pylltarisë dhe menaxhimit të ujërave – Lupço Nikollovski

Ministër i transportit dhe lidhjeve – Blagoj Boçvarski

Ministër i mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor – Kaja Shukova

Ministër i kulturës – Bisera Kostadinovska Stojçevska

Ministër i punës dhe politikës sociale – Jovana Trençevska

Ministër i shoqërisë informatike dhe administratë – Azir Aliu

Ministër i sistemit politik dhe marrëdhënieve ndërmjet bashkësive – Artan Grubi

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli