E vërteta tronditëse pas "rregullit të pesë sekondave": Çfarë ndodh në të vërtetë kur ushqimi bie në dysheme

Nga A2 CNN
17 Qershor 2024, 09:46 | Lifestyle

E vërteta tronditëse pas "rregullit të pesë

Disa besojnë se ushqimi që bie në dysheme për një periudhë të shkurtër kohe mbledh më pak baktere sesa ushqimi që mbetet atje për një periudhë më të gjatë kohore.

Kjo njihet ndryshe si "rregulli i artë i pesë sekondave" dhe shumë prej nesh e kanë zbatuar, aq më tepër nëse bëhet fjalë për një ushqim që e shijojmë shumë.

Megjithatë, studimet kanë treguar se bakteret mund të ngjiten në ushqimin tuaj pothuajse menjëherë. Kjo do të thotë që edhe ndjekja e rregullit të pesë sekondave mund të mos jetë e mjaftueshme për të mbajtur ushqimin tuaj të sigurt.

Ndonëse është joshëse të kurseni një kafshatë të shijshme që e keni marrë shpejt nga dyshemeja, është më e sigurt të bëni kujdes dhe ta hidhni atë, veçanërisht nëse është ulur në një sipërfaqe publike ose është prekur nga një mizë.

 

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024