Sondazh: A mendoni se figura e Ismail Qemalit njihet sa duhet?
  • Po 17%
  • Jo 78%
  • Nuk e di 6%

Sa shpesh i lani furçat e flokëve?

Nga A2 CNN
21 Nëntor 2023, 20:37 | Lifestyle

Sa shpesh i lani furçat e flokëve?

Larja e flokëve njihet si e dobishme për shëndetin e flokëve, mund të stimulojë lëkurën e kokës, të shpërndajë vajrat e tij natyralë në flokë, por nuk garanton pastërti. Pse? Sepse kur furça është plot me qime, ajo është gjithashtu plot papastërti, mbetje produkti, vajra dhe qeliza të vdekura. E gjithë kjo do të përfundojë në flokët tuaj të pastër.

Lind pyetja: sa shpesh i lani furçat? Nëse nuk e bëni aq shpesh sa duhet, nuk jeni vetëm, pasi shumica prej nesh janë herë pas here fajtorë për këtë. Sa shpesh duhet?

Idealisht, pas çdo larjeje duhet të hiqni qimet e mbetura në furçë, duke u siguruar që ajo të qëndrojë e pastër për më gjatë. Më pas sigurohuni që ta lani të paktën një herë në muaj për të hequr papastërtitë.

Debat - nga Alba Alishani