“Golden Bullet” i konfiskon Florenc Çapjas banesa, biznese e sipërfaqe toke në Pogradec e Elbasan

Nga A2 CNN
27 Janar 2023, 12:57 | Kronikë
“Golden Bullet” i konfiskon Florenc Çapjas banesa, biznese e

Policia e Shtetit njofton se ka konfiskuar 5 ambiente (4 banesa dhe 1 aktivitet tregtar) dhe 4710 m2 sipërfaqe toke, të ndodhura në Elbasan dhe në Pogradec, si rezultat i hetimeve të thelluara në kuadër të operacionit policor të koduar “Golden Bullet”.    

Sipas njoftimit, bëhet fjalë për Florenc Çapjan, ndërsa vijon puna për gjurmimin dhe konfiskimin e pasurive të tjera me burime kriminale, të cilat ky shtetas mund t’i ketë regjistruar në emër të tij apo të familjarëve të tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme.

“Policia e Shtetit/Konfiskohen 5 ambiente (4 banesa dhe 1 aktivitet tregtar) dhe 4710 m2 sipërfaqe toke, të ndodhura në Elbasan dhe në Pogradec, si rezultat i hetimeve të thelluara në kuadër të operacionit policor të koduar “Golden Bullet”.    

Hetimet e thelluara u zhvilluan nga Drejtoria Hetimore në Departamentin e Policisë Kriminale në Policinë e Shtetit, në bashkëpunim me DVP Elbasan, nën drejtimin e SPAK-ut. Pasuritë e konfiskuara, në pronësi të një shtetasi në kërkim ndërkombëtar për vrasje të dyfishtë dhe në pronësi të familjarëve të tij. 

Njësia "E" për Hetimin e Krimeve Ekonomiko-Financiare në Drejtorinë Hetimore në Departamentin e Policisë Kriminale në Policinë e Shtetit, në bashkëpunim me Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, në vijim të hetimeve të thelluara në kuadër të operacionit policor të koduar “Golden Bullet”, ka referuar materialet në Prokurori për inicimin e një procedimi pasuror dhe në bashkëpunim me Agjencinë e Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe të Konfiskuara, në zbatim të vendimit të datës 09.12.2022, të Gjykatës së Posaçme të Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, kanë konfiskuar pasuri të paluajtshme, në pronësi të shtetasit F. Ç., 42 vjeç (në kërkim ndërkombëtar për vrasje të dyfishtë) dhe të familjarëve të tij, konkretisht:   

-Pasuri e llojit arë, me sipërfaqe 500 m2, në Udënisht, Pogradec; 

-Pasuri e llojit truall me sipërfaqe 36.2 m2 dhe ndërtesë me sipërfaqe 25.73 m2, në lagen "Emin Matraxhiu", Elbasan;

-Pasuri e llojit arë+truall+ndërtesë, me sipërfaqe totale 1756 m2, truall me sipërfaqe 450 m2 dhe sipërfaqe ndërtese 214 m2;  

-Pasuri e llojit godinë banimi, me sipërfaqe trualli 498.8 m2 dhe sipërfaqe ndërtese 293.8 m2, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan;  

-Pasuri e llojit truall+ndërtesë, me sipërfaqe totale 360 m2 dhe sipërfaqe ndërtese 120 m2, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan;

-Pasuri e llojit arë, me sipërfaqe totale 720 m2, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan;

-Pasuri e llojit arë, me sipërfaqe totale 764 m2, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan;

-Pasuri e llojit arë, me sipërfaqe totale 1380 m2, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan;

-Subjekt me aktivitet lavazh dhe bar-kafe, në lagjen "Emin Matraxhiu", Elbasan.

Vijon puna për gjurmimin dhe konfiskimin e pasurive të tjera me burime kriminale, të cilat ky shtetas mund t’i ketë regjistruar në emër të tij apo të familjarëve të tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme.”

Policia e Shtetit

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi