Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

“Më shumë merremi me grekun”, mbi 2500 banorë pa transport dhe shërbim mjekësor në Dropull të sipërm

Nga A2 CNN
10 Gusht 2023, 14:55 | Aktualitet
“Më shumë merremi me grekun”, mbi 2500 banorë pa

Dropulli i sipërm, pjesë e bashkisë së Dropullit, përbëhet nga 17 fshatra me të paktën 2500 banorë. Por me sa duket këto të dhëna shikohen vetëm si statistikë, pasi në këtë zonë mungojnë edhe shërbimet më elementare për një komunitet.

Vetë banorët tregojë vështirësitë e jetës, ku në vend të autobusit, përdorin gomarin. “Populli vuan”, tregon një banor. “Kam gomarin këtu, ai na çon e na sjell”, thotë një grua. “Kemi ambulancë, por nuk kemi infermiere”. “Më shumë merremi me grekun, kur kemi probleme”, thotë një burrë tjetër.

Edhe pse problematikat janë të hershme dhe shpesh herë janë premtuar zgjidhje nga Bashkia e Dropullit, situata mbetet e njëjtë dhe banorët të pashpresë.

https://a2news.com/2023/08/08/vijne-zgjedhjet-shtojne-5-tuba-poloska-e-devollit-e-harruar-pa-uje-dhe-pa-rruge/

Ditari A2 CNN