Sondazh: A duhet të zbatohet leja menstruale në Shqipëri?
  • Po 50%
  • Jo 40%
  • Nuk e di 10%

Brazili përfshihet nga një i nxehtë i pazakontë, alarm i kuq në 3000 qytete

Nga A2 CNN
15 Nëntor 2023, 09:36 | Bota

Alarmi i kuq është aktivizuar në rreth 3,000 qytete në të gjithë Brazilin, si pasojë e një vale ekstreme të nxehti që ka përfshirë vendin.

Rekordet janë thyer në shumë zona duke përfshirë Rio de Janeiron, ku temperaturat arritën deri në 52.5C.

Më shumë se njëqind milionë njerëz janë prekur nga kjo valë të nxehti, i cili pritet të zgjasë të paktën deri të premten.

Zyrtarët ia atribuojnë atë fenomenit El Nino dhe ndryshimeve klimatike.

Moti ekstrem po bëhet më i shpeshtë dhe më intensiv në shumë vende të botës për shkak të ndryshimeve klimatike.

Sipas shkencëtarëve, valët e të nxehtit po bëhen më të gjata dhe më intensive në shumë vende dhe kjo pritet të vazhdojë ndërkohë që njerëzit vazhdojnë të lëshojnë gazra serë që ngrohin planetin.

Ditari A2 CNN