Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

"Simfonia e të vrarëve", rreshtohen në Iran funeralet simbolike të fëmijëve palestinezë

Nga A2 CNN
13 Nëntor 2023, 20:30 | Bota

"Simfonia e të vrarëve", rreshtohen në Iran funeralet

Ndërsa sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës kanë vazhduar që nga 7 tetori, 4609 fëmijë palestinezë të vrarë deri tani u përkujtuan në Teheran, kryeqytetin e Iranit. Në ngjarjen përkujtimore të quajtur "Simfonia e të vrarëve" për fëmijët palestinezë, kufomat simbolike të veshura me qefin të fëmijëve palestinezë u rreshtuan në Sheshin Palestinez.

Iranianët që panë funeralet simbolike përjetuan momente emocionuese, disa gra iraniane derdhën lot duke mbajtur kufomat simbolike në duar.

Në aktivitetin ku u shfaqën flamujt palestinezë u interpretuan në arabisht dhe anglisht vepra e titulluar "Toka e paqes dhe pemëve të ullirit", e shkruar nga poeti arab Nizar Kabbani për Palestinën.

“Është vërtet një skenë shumë e dhimbshme dhe e padurueshme. U ndjeva keq kur pashë këto funerale. Ajo që ne shohim këtu është thjesht simbolike dhe kur e dimë se e gjithë kjo është e vërtetë, njerëzit bëhen të këqij," tha një ndër qytetaret në Iran.

Ky aktivitet kishte për qëllim sensibilizimin dhe ndërgjegjësimin e botës për zërat e fëmijëve që humbën jetën në Gaza.

"Unë mora pjesë në këtë ngjarje për të mos qenë të pandjeshëm ndaj asaj që po ndodh në Palestinë dhe për të bërë diçka, qoftë edhe e vogël, për të”, tha një qytetare që këndoi edhe një këngë arabe për Palestinën në këtë aktivitet.

 

Ditari A2 CNN