Sondazh: Sipas jush, brezi më i lumtur është:
  • X (1960-1980) 33%
  • Millenials (1981-1996) 56%
  • Z (1997-2011) 11%
  • Alpha (2012-2025) 0%

Shqetësimet pas “dinarit” dhe Serbisë, NATO për A2 CNN: KFOR garanton mjedis të sigurt në Kosovë

Nga Xhevahir Qardaku
2 Shkurt 2024, 19:52 | Aktualitet

Shqetësimet pas “dinarit” dhe Serbisë, NATO për A2

“Misioni i NATO-s, KFOR, garanton një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë”. Kjo është përgjigja që erdhi nga një zyrtar i Aleancës së fuqishme ushtarake për A2 CNN, në lidhje me pyetjen për zhvillimet e fundit lidhur me dinarin serb, por edhe më lëvizjet ushtarake me blerjen e armatimeve të reja ruse nga ana e presidentit Vuçiç.

Zyrtari nënvizon se misioni paqeruajtës, garanton gjithashtu edhe lirinë e lëvizjes, në bazë të Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999; në tërësi dhe gjatë gjithë kohës.

Nga NATO, konfirmojnë për A2 CNN se Policia e Kosovës është forcë e parë reaguese në aspektin e sigurisë në territorin e Republikës së Kosovës, EULEX, misioni i BE-së për sundimin e ligjit është forcë e dytë dhe KFOR-i mbetet forcë e tretë reaguese.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani