Sondazh: Sipas jush, brezi më i lumtur është:
  • X (1960-1980) 33%
  • Millenials (1981-1996) 56%
  • Z (1997-2011) 11%
  • Alpha (2012-2025) 0%

Pa nxënës dhe pa mësues, 7 Marsi në Pishë, thjesht një ditë kalendarike

Nga A2 CNN
7 Mars 2024, 11:29 | Aktualitet

7 Marsi Dita e Mësuesit e ka humbur kuptimin e saj në fshatin Pishë të Fierit. Shkolla që për vite me radhë gumëzhinte nga zërat e nxënësve, tashmë hesht.

Shpopullimi ka bërë që kjo shkollë tashmë të mbetet vetëm si një kujtim i së shkuarës, kur fshati kishte tjetër jetë. Ato pak banorë që kanë mbetur kujtojnë shkollën e dikurshme dhe gjallërinë që i jepnin nxënësit, jo vetëm shkollës, por edhe rrugëve të fshatit.

Ashtu sikurse të thonë, që i ka marrë malli edhe për nipërit dhe mbesat e tyre që ndodhen në emigrim.

Edhe pse fshati ndodhet pranë detit dhe i rrethuar me toka bujqësore pjellore, mungesa e vëmendjes e ka shkretuar fshatin.

Edhe ata pak banorë që kanë guxuar të investojnë diçka në fshat e kanë nxjerrë në shitje.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani