“Me postë, të shpërndahet në qarqet ku kanë pasur vendbanimin”, zbardhet propozimen e PS për votën e emigrantëve

Nga A2 CNN
13 Mars 2024, 22:12 | Politikë

“Me postë, të shpërndahet në qarqet ku kanë pasur

Partia Socialiste ka pasur edhe një propozim sa i përket votës së emigrantëve. Referuar draftit që A2 CNN e ka zbardhur, socialistët propozojnë që vota e emigrantëve të bëhet me anë të postës dhe numërimi të bëhet në Komisionin Qendror i Zgjedhjeve.

Ajo që ia vlen të thekson në këtë propozim të PS, është që socialistët propozojnë që vota e emigrantëve të shpërndahet në qarqet e fundit ku ato kanë patur vendbanimin. Regjistrimi i atyre që kanë shprehur vullnetin për të votuar duhet të bëhet jo më vonë se 90 ditë nga dita e votimit.

Vota e emigrantëve është një nga pikat e forta të opozitës së Lulzim Bashës dhe mbetet për të parë nëse do të jenë dakord me këto propozime të mazhorancës.

Pikat kryesore të propozimit të PS për votën e emigrantëve

- Vota e tyre të shpërndahet në qarqet e fundit ku ato kanë patur vendbanimin

- Vota të bëhez më postë

- PS propozon që shqiptarët që jetojnë jashtë të regjistrojnë adresën e tyre

- Regjistrimi i atyre që kanë shprehur vullnetin për të votuar duhet të bëhet jo më vonë se 90 ditë nga dita e votimit

- Numërimi i votave të emigrantëve të bëhet në KQZ

- 45 ditë para ditë së Zgjedhjeve, Drejtoria e Gjendjes civile heq nga lista e zgjedhësve në Shqipëri, ata votues që janë regjistruar për të votuar jashtë

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli