Sulmi kibernetik ndaj INSTAT, AKCESK: U sponsorizua nga Irani, janë fshirë të dhënat në 6 kompjuter

Nga Marjo Brakaj
13 Shkurt 2024, 10:58 | Sociale

Sulmi kibernetik ndaj INSTAT, AKCESK: U sponsorizua nga Irani, janë

Hakerat që sulmuan faqen e Institutit të Statistikave kanë fshirë informacione në 6 kompjutera.

Në total, ata rezulton të kenë infektuar 40 kompjutera përmes teknikës “Wiper”. Autoriteti Kombëtar i Sigurisë Kibernetike dhe Certifikimit Elektronik raporton se pas sulmeve të 1 shkurtit ndaj INSTAT janë hakerat e “Homeland Justice”, të sponsorizuar nga Irani.

Në fund të deklaratës, AKCESK thekson rëndësinë e një përgjigjeje proaktive dhe strategjike ndaj kërcënimeve të sofistikuara kibernetike.

A2 CNN Livestream

Dita jonë