Sondazh: Preferoni që emri i fëmijës tuaj të jetë:
  • Tradicional 42%
  • Modern 8%
  • I trashëguar 8%
  • Unik 42%

“Ironia e Burimasit”, e mori emrin nga burimet, por sot është pa ujë

Nga A2 CNN
22 Shkurt 2024, 15:02 | Sociale

Fshati Burimas në bashkinë e Maliqit është nga ato fshatra që e ka marrë emrin nga ajo çfarë natyra i ka falur me bujari këtij fshati, bujari të cilën banorët aktualë nuk munden ta përdorin dhe më aq më pak ta shijojnë.

Kur bashkëbisedon me banorët për këtë problematikë e kupton edhe harresën e pushtetit lokal ndaj problemeve të këtij komuniteti.

Dhe kjo është një nga arsyet kryesore që Burimasi sot strehon vetëm moshën e tretë, pasi pjesa më e madhe e popullsisë se dikurshme është detyruar të migrojë dhe emigrojë brenda dhe jashtë vendit.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli