Spiralja e borxheve dhe kriza energjetike - 31 Minuta

Nga A2 CNN
24 Tetor 2022, 21:38 | 31 Minuta

Prej një viti, vendi ndodhet në gjendje të Emergjencës në Furnizimin me Energji. Është i pamohueshëm fakti që kriza energjetike nuk ka prekur vetëm Shqipërinë.

E vërtetë është gjithashtu se situata e vështirë u krijua edhe si pasojë e ndryshimeve klimatike dhe e luftës në Ukrainë. Po ajo që e veçon Shqipërinë është brishtësia financiare e kompanive energjetike për t’u përballur me krizën.

Në këto “31 Minuta” mund të shihni se si zinxhiri i borxhit në energji po dëmton sektorin, ndërsa qeveria duhet të punojë më shpejt në drejtim të diversifikimit të burimeve të energjisë.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli