Albin Kurti dënon sulmet ndaj policëve serbë në veri: Të neveritshme!

Nga A2 CNN
27 Korrik 2023, 08:32 | Kosova
Albin Kurti dënon sulmet ndaj policëve serbë në veri:

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka dënuar kërcënimet ndaj policëve të rinj serbë. Sipas tij, përpjekjet e dhunshme të Serbisë për të penguar integrimin e serbëve etnikë në institucionet e Kosovës duhet të ndalen tani.

“Dënoj kërcënimet e neveritshme ndaj policëve të ri të Policisë së Kosovës,  zyrtarë nga komunitetet joshumicë. Përpjekjet e dhunshme të Serbisë për të penguar integrimin e serbëve etnikë në institucionet e Kosovës duhet të ndalen tani. Të gjithë qytetarët e Republikës sonë kanë të drejtë t’i shërbejnë vendit të tyre pa hakmarrje”.

Albin Kurti në Twitter

Zyrtarët nga komunitetet joshumicë kanë filluar punën këtë javë në veri të vendit. Veton Elshani zëvendëskomandant i PK për Rajonin e Veriut ka bërë të ditur se policët e rinj serbë në PK janë nga pjesë të ndryshme të Kosovës, përfshirë edhe komunat veriore – Mitrovica, Leposaviqi dhe Zubin Potoku.

“46 nga oficerët janë serbë, 17 boshnjakë, 8 romë, ashkalinj dhe egjiptianë dhe 3 turq. Të hënën kanë filluar. Tashmë përmes punës praktike aftësohen shtesë për të punuar në patrulla dhe detyra të tjera të nevojshme. Ata do të trajnohen në faza të ndryshme”.

Veton Elshani për KosovaPress

Publikimi e emrave të policëve të rijnë serb është bërë nga kanali serb t.me/BunkerSrb në platformën ruse telegram. Aty janë publikuar emrat dhe mbiemrat e pesë serbëve.

Postimi ka vazhduar me kërcënimin, duke thënë se: “kjo nuk është lista përfundimtare, dhe se të tjerat do të publikohen më vonë”.

https://a2news.com/2023/07/25/kercenohen-me-jete-policet-serbe-qe-sapo-kane-filluar-sherbimin-ne-policine-e-kosoves/

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani