Gati për Bienalen e Venecias, autoportrete dhe një dokumentar nga vetë artistja Lumturi Blloshmi

Nga A2 CNN
11 Prill 2022, 15:57 | Aktualitet
Gati për Bienalen e Venecias, autoportrete dhe një dokumentar nga

Pak ditë më parë artistja Blloshmi bëri një vit që u nda nga jeta për shkak të Covi-19. Biografia e jashtëzakonshme e Lumturi Blloshmit, personaliteti i saj i fuqishëm dhe mbi të gjitha vepra artistike cilësore, e bëjnë atë vlerë unike dhe domethënëse për artin bashkëkohor kombëtar dhe ndërkombëtar. Puna e Lumturi Blloshmit përshtatet gjithashtu më së miri me temën e këtij viti të Bienales së Artit të Venecias, titulluar “Qumështi i ëndrrave”.

Prezantimi me titull “Lumturi Blloshmi. Nga e para” është i konceptuar si një ekspozitë që synon të hulumtojë, shqyrtojë, prezantojë dhe ripozicionojë veprën dhe jetën e Lumturi Blloshmit në historinë e artit kombëtar dhe ndërkombëtar.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024