Nga filozofia te letërsia dhe shkenca, “Dita jonë” kujton Schopenhauer

Nga A2 CNN
9 Dhjetor 2022, 07:25 | Aktualitet
Nga filozofia te letërsia dhe shkenca, “Dita jonë” kujton

Arthur Schopenhauer është filozof i famshëm gjerman i shekullit të 19-të. Ai është një ndër filozofët, shumica e veprave të të cilit, janë përkthyer edhe në gjuhë shqipe.

Analiza e Schopenhauerit mbi vullnetin, e çoi atë në përfundimin se dëshirat emocionale, fizike dhe seksuale nuk mund të përmbushen kurrë. Si pasojë, Schopenhauer favorizoi një jetesë duke mohuar dëshirat njerëzore, njësoj me mësimet e Budizmit.

Edhe pse puna e tij nuk pati vëmendjen e merituar gjatë jetës së tij, impakti pas vdekjes së Shopenhauer, preku disiplina të ndryshme, duke përfshirë filozofinë, letërsinë dhe shkencën.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024