Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

Paris 2024, anulohet gara e notit për shkak të ndotjes së Senës

Nga A2 CNN
6 Gusht 2023, 12:19 | Sporte të tjera
Paris 2024, anulohet gara e notit për shkak të ndotjes së

Ngjarja paraolimpike e notit që do të zhvillohej sot në Sene është anuluar për shkak të ndotjes së lumit francez.

Duke treguar cilësinë e ujit "nën standardet e pranueshme", Federata Ndërkombëtare e Notit (World Aquatics) thotë se "ne duhet të vazhdojmë të punojmë me Paris 2024 dhe autoritetet lokale për të siguruar që planet e fuqishme të emergjencës janë në fuqi për vitin e ardhshëm".

World Aquatics shpreh keqardhje që cilësia e ujit në Sene ka çuar në anulimin e Kupës Botërore të Notit në Ujë të Hapur, por “shëndeti i atletëve tanë duhet të jetë gjithmonë prioriteti ynë kryesor”, thuhet në njoftim.

Ditari A2 CNN